Groepstrainingen spelers tot 27 jaar mogen hervat worden.

Spelers tot een leeftijd van 27 jaar mogen per 3 maart weer trainen in groepsverband en onderlinge wedstrijdjes spelen met het team van de eigen vereniging.

 

Senioren van 27 jaar en ouder  mogen alleen trainen in groepen van 2 personen rekening houdend met een onderlinge afstand van 1,5 meter en mogen met meerdere groepjes van 2 tegelijk trainen op 1 veld

 

Voor alle jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Deze jeugdteams mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging

 

De kantine, de kleedkamers en doucheruimtes blijven tot nader order gesloten er is geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

 

Iedereen moet zich houden aan de avondklok en de trainingen zullen (zo lang deze avondklok van kracht is) ook zo dusdanig aangepast worden dat een ieder voor 21.00 uur thuis kan zijn. 

 

Blijf bij klachten thuis en geef dit ten alle tijde door aan je trainer en/of leider. Bij klachten laat je testen. Heb je een positieve test...laat dit dan ook ten alle tijde weten aan de club. Houd je aan de basisregels (1,5 meter afstand, handen wassen, nies of hoest in je elleboog, geen handen schudden, etc)

 

 

Wij rekenen op een ieder zijn begrip en steun in de komende tijd(en). Heb je opmerkingen en/of vragen dan zijn we gaarne bereid die te beantwoorden (voor zover mogelijk) en we verwijzen jullie ook graag door naar https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

 


KNVB zet definitief streep door competities A-categorie (B-categorie was al streep door)

Strengere Coronamaatregelen van kracht

De KNVB zet een streep door de seniorencompetities in de categorie A. Dit betekent dat de eerste elftallen van de Tweede Divisie tot en met de 5e klasse - dus ook Muntendam (3e en 5e klasse), ZNC (3e en 5e klasse) en Meeden (5e klasse) - dit seizoen niet meer om de punten spelen. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan. De KNVB maakte dit bekend.


De KNVB nam dit besluit na de verlengde coronamaatregelen die het demissionair kabinet gisteravond bekendmaakte.

Seizoen 2021-2022

Doordat de competities in de categorie A senioren niet worden hervat, is er geen promotie en degradatie. De indeling voor het seizoen 2021/2022 wordt gebaseerd op de indeling van dit seizoen.

Trainen zonder beperkingen

De KNVB maakte eerder bekend dat de hervatting van deze competitie (categorie A) uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april zou moeten plaatsvinden. De clubs zouden dan een minimale voorbereidingsperiode - waarin zonder beperkingen getraind kon worden - moeten hebben van 4 tot 5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Dat mag nu niet en daardoor is de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen komen te vervallen.

KNVB Regio Cup

De KNVB organiseert voor deze teams ook de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup. Alle teams in de categorie B veld-, zaal- en pupillenvoetbal gaan al over naar de KNVB Regio Cup.

Jeugd

De jeugd, uitkomend in de categorie A, en de competities tot en met onder 23 mogen blijven hopen op hervatting van de competities. De uiterste startdatum van de onder 23-competities staan gepland in het weekend van 10 en 11 april. Die van de jeugdcompetities 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kan trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode van 2 tot 3 weken. Alle jeugdteams (inclusief O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen, de onder 23-teams vanaf 17 maart.

Zaalvoetbal

Ook voor het zaalvoetbal in de categorie A senioren blijft een herstart van de competities tot de mogelijkheden behoren. Voor het zaalvoetbal geldt een uiterste startdatum van 19 april. Voor de zaalteams wordt een minimale voorbereidingsperiode gehanteerd waarin zonder beperkingen getraind kan worden van 4 tot 5 weken. Vanaf 22 maart moeten in dat geval de zaaltrainingen kunnen starten.

(Bron: www.menterwolde.info)


Strengere en nieuwe Coronamaatregelen van kracht

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 oktober een aantal extra en weer strengere maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur en gelden minimaal voor de komende vier weken. Voor het voetbal en onze club/wedstrijden/trainingen betekent dit:

De maatregelen komen net als eerder dit jaar weer hard aan en is voor het amateurvoetbal, onze club, de voetballers, vrijwilligers en eenieder die onze club en sport in het algemeen een warm hart toedraagt, weer een zeer zware dobber. Maar wij rekenen op eenieder zijn begrip en steun in deze komende weken en dan komen we er hopelijk met zijn allen door. Heb je opmerkingen en/of vragen dan zijn we gaarne bereid die te beantwoorden (voor zover mogelijk) en we verwijzen jullie ook graag door naar https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal , https://nocnsf.nl/sportprotocol en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

 

 

 

 

 

 

Tot slot, en we hebben het vaker gezegd maar gezondheid blijft in deze crisis het allerbelangrijkste. Denk om jezelf, je familie, je vrienden en om je omgeving.

 

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

 

Namens bestuur vv Meeden


Nieuwe Coronamaatregelen van kracht

Het kabinet heeft maandagavond 28 september een aantal extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf dinsdag 29 september 18:00 uur en gelden minimaal voor de komende drie weken. Voor het voetbal en onze club/wedstrijden betekent dit:

 

 

Wij begrijpen dat dit voor een ieder weer tot teleurstellingen leidt en dat je niet naar je kind kunt kijken bij het voetballen of even op een zaterdag of zondag bij de jeugd of senioren kunt kijken en daarna eventueel wilt blijven nazitten in de kantine. Maar wij hopen dat iedereen de komende 3 weken zich wil houden aan de gestelde regels en dat we na die 3 weken in ieder geval weer terug kunnen naar hoe het de afgelopen weken was.

 

Wij rekenen op een ieder zijn begrip en steun in deze komende weken en dan komen we er hopelijk met zijn allen door. Heb je opmerkingen en/of vragen dan zijn we gaarne bereid die te beantwoorden (voor zover mogelijk) en we verwijzen jullie ook graag door naar https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

 


Corona en maatregelen/algemene hygiëne en voorschriften


De bal rolt weer.... na bijna een half jaar rolt gelukkig de bal weer en beginnen alle teams weer met hun oefen/beker/competitiewedstrijden en de jongste teams  met hun competitiewedstrijden.

 

Helaas is alles nog niet op de manier zoals het voor Corona was en daarvoor heeft de KNVB een aantal protocollen vastgesteld. De belangrijkste regels zijn op papier gezet. Wij realiseren ons dat dit niet altijd even makkelijk is maar als we willen blijven voetballen, het sportpark en kantine kunnen blijven openen dan zullen deze regels voorlopig opgevolgd moeten worden. Wij hopen op eens ieders begrip.

 

Tot slot: Houdt jezelf en je omgeving alert en denk om jou en een ander zijn gezondheid. Tot ziens op ons Sportpark de Bouwte.