KNVB: Richtlijnen omtrent kantinebezoek

Sinds 13 november zijn er in Nederland nieuwe coronamaatregelen van kracht. Deze maatregelen hebben ook een grote impact op het voetbal. Zo zijn toeschouwers niet langer toegestaan op de accommodaties van amateurverenigingen en wordt iedereen verzocht de accommodatie na afloop van een training of wedstrijd zo spoedig te verlaten. Toch zien we dat dit nog niet altijd gebeurt. Daarom hebben we maatregelen omtrent het kantinebezoek nog op een rij gezet.

 

De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca. Voor horeca, zowel binnen als op buitenterrassen (eet- en drinkgelegenheden) is het coronatoegangsbewijs verplicht. De horecavoorziening kan open tussen 06.00 uur en 17.00 uur. Zowel in de sportkantine als op het terras geldt dat men gebruik maakt van een vaste zitplaats (placering). Om toegang te krijgen tot de kantine en het buitenterras is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig.

 

De KNVB verzoekt spelers, trainers, vrijwilligers en andere betrokkenen om een bezoek aan de kantine zo kort mogelijk te laten duren en daarna de accommodatie te verlaten. Zo dragen wij als voetbalverenigingen aan het terugdringen van de besmettingen en hopen we dat het publiek bij wedstrijden en trainingen en het gezellige clubleven binnen afzienbare tijd weer de boventoon voert op de club.

 

Bron: www.knvb.nl.


Belangrijke info omtrent maatregelen vanaf 28 november 2021

 

Beste leden, trainers/leiders, ouders en anderen, 

 

De overheid heeft afgelopen vrijdag nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Die treffen ook de voetbalsport. Vandaar deze e-mail.

  

Publiek bij sport, zowel bij de professionals als amateurs, is niet toegestaan. Dit geldt ook voor de trainingen. Brengen en halen van (jeugd)spelers mag uiteraard. Maar we verzoeken u vriendelijk niet op het sportpark te komen.  

De kleedkamers zijn bij de trainingen van zowel senioren als jeugd gesloten. Ook bij de jeugdwedstrijden zullen de kleedkamers gesloten blijven. Sanitaire voorzieningen zullen uiteraard wel beschikbaar zijn/blijven.

 

Houd u aan de door de overheid opgestelde ‘spelregels’ en maak het onze trainers en leiders ‘niet lastig’. Ga alstublieft niet met hen in discussie. Onze trainers en leiders (en het bestuur) hebben de coronaregels niet bedacht en voeren deze uit! 

  

Het coronatoegangsbewijs is verplicht in de kantine, kleedkamers en andere faciliteiten vanaf 18 jaar. 

 

Uitzondering: Vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. 

Algemeen: Wedstrijden gaan voorlopig gewoon door voor jeugd en senioren in de B categorie. In de A categorie gaan die in het weekend van 4 en 5 december NIET door, eventuele inhaalwedstrijden kunnen WEL ingepland worden.Hoe het de weekenden daarna gaat is afwachten hoe het overleg tussen de KNVB en het kabinet gaat verlopen deze week (week 48).

De trainingen in de avonduren na 17.00 uur kunnen voorlopig niet doorgaan. Het staat elke trainer vrij om een oplossing te vinden om overdag trainingen te geven. 1.5 meter niet verplicht tijdens wedstrijden en trainingen. Sportkantines dicht om 17.00 uur. Kleedkamers en douches gesloten tijdens trainingen en jeugdwedstrijden. 

Publiek: Geen publiek toegestaan bij wedstrijden professionele/amateursport. 

  

Reactie KNVB: 

  

"Vanavond (vrijdag) heeft het kabinet bekendgemaakt dat met de nieuwe coronamaatregelen toeschouwers niet langer zijn toegestaan op de accommodaties van amateurverenigingen.  

Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen dus blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand. De personen die functioneel noodzakelijk zijn voor deze wedstrijden, zoals scheidsrechters, vrijwilligers, begeleiders en rij-ouders, houden toegang tot de accommodaties. 

Helaas doen de nieuwe maatregelen opnieuw een beroep op het aanpassingsvermogen van de verenigingen. Ze betekenen voor veel clubs, die soms duizenden toeschouwers over de vloer krijgen, zelfs een grote financiële strop. Wij verwachten dat het kabinet hier ook oog voor heeft."

 

Met vriendelijke groet, 

Bestuur v.v. Meeden

 

 

 

 


Kijk hier voor de meest gestelde vragen: FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport - NOCNSF