Kabouters


VV Meeden is in september 2013 gestart met sport voor kinderen die normaal gesproken qua leeftijd buiten het ‘ normale’  sportgebeuren in verenigingsverband vallen. Deze kinderen wordt de kans gegeven om met leeftijdgenootjes samen te voetballen en te spelen.

 

Voor wie is het?? 

 

Het kaboutervoetbal is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijdscategorie 4 t/m 6 jaar.

Sportverenigingen hebben een maatschappelijke taak bij de lichamelijke opvoeding van kinderen. Bij jongere kinderen is de coördinatie nog niet erg sterk ontwikkeld. Door middel van sport en spel is dit sterk te verbeteren. Daarnaast krijgen we steeds meer berichten dat kinderen te weinig bewegen en daardoor de kans op overgewicht en de “nare” gevolgen daarvan toeneemt. Door middel van dit initiatief willen wij de kinderen bij de televisie en/of de PC “weghalen” en ze samen met andere kinderen laten sporten. Onze maatschappij wordt – mede door technische ontwikkelingen als computers – steeds meer een “ik wereld”.

 

Het samen dingen ondernemen komt steeds meer op de achtergrond te staan. Door middel van samen sporten, ontwikkelen kinderen een sterker sociaal gevoel. We hopen natuurlijk ook dat de kinderen blijven sporten en mochten ze voor voetbal kiezen, dan biedt de v.v. Meeden natuurlijk die mogelijkheid.

De ervaring heeft geleerd dat de kinderen bij het kaboutervoetbal toch het liefst spelletjes doen met een voetbal. Er worden op de kaboutermorgens dan ook allerlei spelletjes en oefeningen met de bal gedaan. Lekker buiten bezig zijn.

 

Vorig seizoen hebben we de KNVB er ook bij betrokken. Zij hebben ons geadviseerd hoe we de kinderen in de leeftijd van 4 en 5 jaar het beste kunnen benaderen en ook voorbeeldtrainingen gegeven.
In de genoemde leeftijdscategorie is het voor ouders lastig om te kiezen voor een sport waar meteen contributie voor betaald moet worden. ,,Het is erg laagdrempelig. Mensen hoeven geen lid te worden en kunnen spontaan de training bezoeken elke zaterdag vanaf 10.00 uur.

 

Ouders en kinderen die twijfelen moeten dan ook gewoon een keertje langskomen op een zaterdagochtend! In de leeftijd van 4 tot 6 jaar kan er ook van alles gebeuren. Iemand die op z’n vierde nog gras aan het plukken is, kan op z’n zevende wel een heel gedreven voetballer zijn, het plezier staat voorop. Er wordt alleen maar met de bal gewerkt, want dat vindt een kind interessant. Dit gebeurt met verschillende spelvormen. Het leereffect zit hier meteen in verwerkt, maar dat beseffen de kinderen natuurlijk niet.

 

Ondanks dat “Meeden” een voetbalvereniging is, is het Kaboutervoetbal niet alleen op voetbal gericht. Deelnemers van de kaboutervoetbal mogen ook mee doen met andere (gezins)activiteiten bij de club. Zo organiseert de Jeugdwerkgroep 1x per jaar met de kabouters en de jongste voetballers een middagje ‘uit’, hebben we de jaarlijkse familiedag en in november/december is er een speciale Pietentraining. Als afsluiting van het trainingsseizoen wordt er een bijzondere wedstrijd gespeeld… de kabouters tegen de moeders.

 

Wanneer is het?

Het Kaboutervoetbal is vanaf september t/m half november en van half maart tot en met mei iedere zaterdagmorgen van 09.00 uur tot 10.00 uur. We verzamelen ons vanaf 08.45 uur in de kantine en gaan dan om 09:00 uur naar buiten. Ze worden dan actief begeleid bij de activiteiten.

 

Wat kost het?

De v.v. Meeden ziet het als haar taak om kinderen kennis te laten maken met sport en spel. De eerste Maand betalen ze geen contributie.

 

Nieuwsgierig geworden?

Voor aanvullende informatie en aanmelding kunt u terecht bij:

Secretariaat Voetbalvereniging Meeden

Egbert Mulder

Berkenlaan 2

9651 BK Meeden

info@vvmeeden.com

 

Of bij Rolf Molema of Wim Smid (zie onderstaande flyer)